‘Ik vind IJburg leuk en goed gelukt. Mooi en licht en alles is er. Groen, water, lucht, ruimte, alle winkels die je nodig hebt, en - echt fijn - goede scholen. En natuurlijk de leuke cafés en restaurants. Met mooi weer zit ik graag bij Dok 48. Heel gezellig.’

‘Jij kunt samen met ons bouwen in Amsterdam. Doe je mee?’

Ja, ik doe mee

ONZE NIEUWE PLEK MAKEN WE ZELF

 

Wist je dat Centrumeiland het eerstvolgende eiland is van IJburg? Daarna worden er nog drie eilanden aangelegd, zodat Centrumeiland ook echt in het centrum ligt. Daar gaan wij onze nieuwe woningen bouwen. We zijn overigens niet de enigen. Veel nieuwbouw wordt in cpo uitgevoerd, collectief opdrachtgeverschap, dus. Zo hebben wij als nieuwe bewoners veel invloed op de sfeer en uitstraling van onze wijk. Geweldig.

 

De woonblokken staan niet strak in het gelid, maar ze verspringen. Ook is er hoogteverschil aangelegd tussen het midden en de oevers van het eiland. De getrapte omgeving die zo ontstaat en de vele kleine, groene pleintjes maken het een echt gezellige buurt. En auto’s zijn te gast. Dat lijkt me heerlijk, die rust. En als we drukte willen, zijn we zo in de binnenstad. In 20 minuten bij Centraal Station met de tram. Die tram wordt overigens doorgetrokken naar de nieuwe eilanden, dus de eilanden zijn prima bereikbaar.